PROVJERITE ZAŠTO JE 4 MILIONA LJUDI ODUŠEVLJENO OVIM ROLATOM: Ne peče se, sladak je kao med a nema ni gram šećera! (VIDEO)

ecept za voćni rolat bez pečenja koji će vas oduševiti i izgledom i ukusom!

Lijep na oko, a još bolji kada ga probate! Ovaj rolat sa dvije vrste voća se spremi za svega nekoliko minuta, a ni rernu nećete morati da upalite.  

Izuzetno je dekorativan, što ga čini savršenim desertom za slave i svečane trpeze. Kako nema ni gram šećera, pogodan je i za one koji vode računa o liniji!
  
Sastojci:

2 banane
100 g “običnog” keksa (može plazma, ptiber)
1 kašika kakaoa
120 g oljuštene banane
200 g krem sira
1 kašika meda
5 mandarina (iste veličine)

Priprema: 

Oguljene banane isijecite, pa ručno ispasirajte. Keks sameljite na krupno, pa mu dodajte kakao i izmiješajte. Dodajte pasirane banane i sve dobro izmiješajte da se dobije kompaktna, čvrsta smjesa nalik tijestu. U krem sir dodajte med i umutite mikserom. Smjesu od keksa stavite na papir, pa rastanjite oklagijom na debljinu od pola centimentra i oblikujte u kvadrat.

Nafilujte mješavinom sira i meda, pa uz jednu ivicu uspravno poređajte očišćene mandarine, jednu do druge. Pažljivo urolajte uz pomoć papira. Ako je potrebno, uklonite višak fila sa ivice podloge od keksa, kako bi se bolje pričvrstila za rolat. Čvrsto uvijte u papir i stavite u frižider na sat, dva, da se dobro stegne. Uklonite papir, pa rolat secite na deblje kolutove.

Zatim, kolutove presecite uzduž na pola, a te polovine na tanke komade. 

Leave a Reply