ŠTO VIŠE RASTE – TO VIŠE NOVCA PRIVLAČI: Trik od samo 2 sastojka uz koji će vaše drvo novca bujno cvjetati

Drvo novca, odnosno krasula, jeste biljka za koju se smatra da je magnet za novac i bogatstvo. Ova vrsta sukulenta ima mesnate, okrugle listove koji podsjećaju na kovanice. Krasula nije komplikovana za održavanje, zahtjeva tek povremeno zalivanje (jednom u dvije nedelje) i povoljno svjetlo.

Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlači.

Malo ko zna da ova biljka može procvjetati, a njeni cvjetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvjetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u djetinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 50 g prezli
  • 1 vanilin šećer
  • ulje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Na ulju propržiti prezle pa pred kraj dodati šećer i vanilin šećer i propržiti. Dodati skuhanu i oceđenu tjesteninu i dobro izmiješati. Uživajte u ovoj starinskoj  poslastici.

Makarone sa prezlama, nekada su bile idealno rješenje za brzu večeru, pogotovo kad nam se jelo nešto slatko, a u kući nema ničeg konkretnog. Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u djetinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu, prenosi Espreso

Leave a Reply