SIMPTOM KOJI SE JAVLJA UJUTRU UKAZUJE NA RAK: Obratite pažnju da li vam se ovo dešava kada se probudite

Bilo koju vrstu kancera nije lako otkriti i do dijagnoze se obično dođe sasvim slučajno ili na rutinskom pregledu. Kada dođe do izraženih tegoba, uglavnom bude u fazi kada je bolest u uznapredovaloj fazi. Rano otkrivanje je ključno za uspješno liječenje i preživljavanje i zato je jako važno da osim redovnih ljekarskih kontrola dobro osluškujemo organizam.

Simptomi raka su suptilni i netipični i zato nas često ne odvedu ljekaru na vrijeme, a prema Abasu Kananiju, farmaceutu u “Chemist Click-u”, uporni simptomi koji se javljaju kada se probudite ujutru, definitvno mogu da ukažu da se nešto dešava u organizmu

Prema njegovim riječima, upozoravajući znak može da bude jutarnja upala grla koja traje više od dve nedelje istim intezitetom. Takođe, važno je da posebnu pažnju obratite na jutarnji kašalj.

“Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dve nedelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite”, tvrdi doktor Abasu i ističe da je cjelodnevni umor znak da treba da posjetimo ljekara. 

“Normalno je da se osjećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primijetite da umor traje tokom cijelog dana, trebalo bi da da zakažete pregled”, tvrdi ljekar.

Leave a Reply