KAKO DA TUŠ KABINA UVIJEK BUDE BLISTAVA: Bez fleka od kamenca zahvaljujući jednostavnom savjetu

Nije lako održati higijenu u kupatilu, naročito u domaćinstvu sa više članova. Svakodnevno tuširanje redovno ostavlja fleke po pločicama na zidovima, a nigdje nisu toliko upadljive kao na tuš-kabini.  Ipak, trud će se isplatiti, jer blistavo očišćeno kupatilo zaista može da izgleda kao novo. Dodajte nove peškire, promijenite ukrase i vidjećete kako će sve djelovati drugačije.

gl-composite-hack-2

Koja domaćica ne bi voljela da stakla na tuš-kabini uvijek budu blistava? Ako je u vašem kraju “tvrda” voda, ovo djeluje zaista kao nemoguća misija.

Zato vam priskačemo u pomoć savjetom koji vrijedi probati. Tajna je u visokokoncentrovanom ulju limuna. Ovakva ulja su izuzetno jaka i na tijelu se nikad ne smiju koristiti nerazblažena – obično je dovoljno da se doda samo kap ili dvije u bazno ulje da bi se koristilo u kozmetičke svrhe.

21563528-0-image-a-25-1574912423650

Odlično je, naravno, i za inhalaciju a domaćice obožavaju njegov osvježavajući miris pa ga rado koriste u difuzerima ili aromatičnim lampama.

Kako vam ono može pomoći u kupatilu? Jednostvno, očistite vrata tuš kabine na uobičajen način pa namažite uljem limuna i izglancajte. Neće vam biti potrebna velika količina, a voda će samo kliziti niz ovako zaštićeno staklo.

Vidjećete, bićete zadovoljni nekoliko nedjelja. Ipak, ako imate zaista veliko kupatilo i odgovarajuću, prostranu tuš kabinu, vrijedi da uvedete još jedno pravilo. Poslije svakog tuširanja, treba skinuti višak vode sa vrata i zidova čistačem za auto stakla sa gumiranom ivicom. Djeluje zahtjevno, ali zapravo je dovoljno dvadesetak sekundi da se to uradi, a mnogo će pomoći održavanju urednog kupatila.

Leave a Reply