EMOTIVNA PRIČA: Dječak napravio invalidska kolica od lego kockica za psića bez prednjih nogu

Gracia je štene koje je zbog urođene mane rođeno bez prednjih nogu. Njeni vlasnici su je odmah odbacili. U vrijeme kada je pronađeno, štene je izgubilo djelove krzna i bilo je puno buha, ali nije izgubilo volju za životom, piše DeMilked.

screenshot-12

Nakon perioda pažljive njege, veterinar je kontaktirao porodicu koja ima svoj mali azil za životinje i koji su se zaljubili u Graciu, čim su je vidjeli. Kako u svom azilu imaju i jednog paralizovanog psa, porodica Turney je imala iskustva u njezi pasa sa invaliditetom i osim ljubavi mogli su da joj pruže i ispravnu njegu.

screenshot-13

Međutim, Gracia koja ima teškoće sa hodanjem bila je previše mala za invalidska kolica za pse, pa je porodica morala da osmisli neko rješenje. Tada je u pomoć priskočio dvanaestogodišnji volonter Dilan i napravio od lego kockica invalidska kolica koja su savršeno odgovarala za nju. I ne samo da su joj odgovarala, već su bila jeftina za izradu i mogla su da se podešavaju kako pas bude rastao. Zahvaljujući ovim kolicima, Gracia je uskoro mogla radosno da trčkara kao i svako štene njenih godina.

screenshot-14

Vremenom je Gracia je postala veća, pa je Dilan dodao veće točkove na kolica, a na kraju je dobila kolica za odrasle pse. Ova priča o Gracie potvrđuje da svaki pas može da ima srećan i ispunjen život ukoliko ima vlasnike koji su pažljivi i ispunjeni ljubavlju prema životinjama.

Izvor:Srebrenickaprica

Leave a Reply