OVAJ NAPITAK ČISTI JETRU OD TOKSINA: Pije se svaki dan U OVOJ KOLIČINI, a evo od čega se pravi

Prvi korak je da smanjite unos toksina u tijelo

Postoji dosta načina da se jetra pročisti. Jedan od najpovoljnijih je da se jetra sama, prirodnim putem oporavi i tako vrati normalnom funkcionisanju

Kako to učiniti i kako očistiti jetru prirodnim putem? Jednostavno je, pratite sljedeće korake:

Prvi korak je da smanjite unos toksina u tijelo. Oni se često unose putem vazduha a to najčešće mogu biti: dim, benzin, farba, lepak, lak za nokte, parfemi, dezodoransi i slično.

Drugi korak je da smanjite unos toksina koji dolaze u hrani i piću, a to mogu biti: konzervansi, vještačke boje, pesticidi, đubriva, al*ohol i slične namirnice i piće.

Treći korak je da se promene određene navike koje imate u ishrani. Preporučujemo da smanjite unos šećera, ugljenih hidrata i masnoća, jer su one najčešći izazivači masnoće u jetri. Nemojte unositi ni alkohol ni prevelike količine proizvoda od mesa.

Četvrti korak odnosi se na detoksikaciju jetre putem unošenja nove hrane u repertoar, a to mogu biti voće i povrće kao odličan izbor za čišćenje.

Peti korak je da se opredelite za još neki dodatni način na koji možete očistiti jetru, kao što to mogu biti konzumiranje surutke, maslinovog ulja, ispijanje čaja i slično.

Čišćenje jetre surutkom

Surutka kao ostatak koji nastaje prilikom kuvanja mlijeka i pravljenja mliječnih proizvoda, vrlo korisna se pokazala za čišćenje jetre. Surutku mnogi odbacaju i smatraju je otpadom i nepotrebnim nus proizvodom, međutim, ona ima vrlo značajne proteine, vitamine, aminokiseline i minerale u sebi koji obnavljaju ćelije jetre.

Surutku možete piti svakodnevno, ali pazite da ne preterate, vodite računa o dnevnom unosu. Za početak krenite od jedne šolje, a kasnije ovo možete povećati i na ½ l surutke.

Leave a Reply