“Ležim sa Matejevom jaknom u zagrljaju”, Otac nestalog Splićanina otkrio šta je POSLJEDNJE URADIO njegov sin prije nestanka

Otac nestalog Mateja Periša (27), Nenad izjavio je da nažalost nema novih vijesti oko nestanka sina.

 Ne spavam nikako od kada se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osjećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželio nikome, ni najvećem neprijatelju, rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Na pitanje da li su Matejevi prijatelji mogli brže, bolje i preciznije reagirati kod Matejevog nestanka, Nenad je odgovorio:

– U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer to su najbolji Matejevi prijatelji od djetinjstva. Vidio sam tu djecu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti da li su nešto mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namjere nikada nisam ni posumnjao, govori nam Periš.

Misli da je policija kontaktirala s vozačem taksija koji Mateju nije htio da otvori vrata, ali detalje ne zna.

– Znam samo da sam im objašnjavao da taksiji u Splitu nikad ne pale svjetla kad su zauzeti s putnicima i da moj Matej kad je išao da traži taksi to nije znao. Bolje bi bilo da ga je primio u taksi jer bi mi sada znali mnogo više. Ne znam ni da li je Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije ponio. Znam samo da je naručio bocu pića za svoj sto koje je platio i da se poslije toga digao i izašao iz Gotika, kaže nam Periš.

– Ja od policije dobijem neku informaciju koju ne želim da podelim ni sa kim u interesu istrage, a onda tu informaciju ubrzo vidim na nekom od portala. Meni nije jasno kako to funkcioniše i kako se to plasira, ali sam zamolio novinare da me ne zovu tako često jer jednostavno ne znam što bih rekao. I policiji sam rekao da me zovu ako trebaju nešto kod mene da provere, uporede, a da je vezano za Mateja. Ove tekuće informacije koje se smjenjuju iz minuta u minut mi ne znače ništa, kaže Nenad.

Leave a Reply