OPERETE ZUBE, ALI I DALJE SMRDI IZ USTA? EVO ŠTA JE U PITANJU: Otkrivamo vam trik kako da to riješite

Mnogi i pored toga što imaju zdrave zube i što vrše redovnu higijenu usta, ipak imaju problem sa zadahom. 

Ukoliko ne znate zašto vam se osjeti iz usta, onda definitivno provjerite da li imate ovo u ustima.

zadah3

Često se sekret iz krajnika, hrane koja se taloži u krajnicima može taložiti u grlu, a kao posljedica učestalih upala krajnika stvara se kamenje.

zubi5

Obratite se svom ljekaru i provjerite da li je razlog zadaha upravo ovo.

zadah

Većina ljudi zna da dobra oralna higijena podrazumjeva redovno pranje zuba i upotreba zubnog konca međutim često se zanemaruje jezik.

Neugodan zadah iz usta problem je s kojim se svatko od nas susreo u životu, na vlastitom primjeru ili u svakodnevnim susretima  s drugima. U većini slučajeva rezultat je loše higijene usta ali može biti znak i nekih drugih zdravstvenih problema.

jezikkk

Stalno imate neugodan zadah?

Možda vam se u ustima nataložilo bakterije.

zadah

Uzrok su loše bakterije

Usta su dom loših bakterija koje se gomilaju samo na zubima, nego i na jeziku. Jedna od njih je Helicobacter Pylori, jedan su od glavnih uzroka lošeg zadaha. On živi na jeziku, pa svaki put kada perete zube četkicom pređite preko zuba.

Pijte više tekućine

S obzirom na to da bakterije bujaju u suhim ustima,konzumirajte više tečnosti. Ako ni čišćenje zuba niti jezika ne pomognu,može biti i u dišnim putevima ili u želucu. Loš zadah, može se samo prikrit žvakačim gumama.

voda

Bomboni i žvakaće gume su kratko riješenje za loš zadah

Neugodan zadah stvarno je problematična stvar jer nas koči u svakodnevnom životu u komunikaciji sa drugim ljudima, onako kako bi smo željeli.

Stoga vam predlažemo prirodan lijek koji će vas riješiti lošeg zadaha!

smrad

Napitak protiv lošeg zadaha

Sastojci

– 2 limuna
– 1/2 kašika meda


– 1/2 kašika cimeta u prahu
– 1 kašika tople vode

Priprema:

Cimet i med stavite u posudu, zatim dodati toplu vodu, i sve dobro izmješati kako bi se med rastopio. Zatim sok od 2 isjeđena limuna dodajte, nakon čega smjesu koja je dobro pomješana stavite u frižider!

cimet

Primjena: 

Kad osjetite neugodan zadah,uzmite kašiku smjese i progrgljajte je u ustima, te prigutajte, te kada god osjetite potrebu, vi to učinite.

zubi6

Leave a Reply