OVO JE JEDINI TRIK KOJI TREBATE ZNATI – EVO KAKO DA VAM JASTUCI BUDU BLISTAVO BIJELI: Na ovaj način ćete ukloniti sve bakterije i nečistoće

Nekada si jastuci punjeni perjem bili jedini, a sada je ponuda ogromna – od onih napunjenih sunđerom do onih od memorijske pjene. Jastuci punjeni perjem su skoro u potpunosti izbačeni iz upotrebe, prvenstveno zbog rizika od pojave alergija, ali i zato što ih je teško održavati… Makar tako se vjeruje.

Poznato je da jastuci vremenom upijaju veliku količinu prašine i ostale prljavštine. Ranije su domaćice morale da otvore jastučnice, izvade perje, ostave ga da se “vjetri”, a tkaninu operu… Proces uopšte ne mora da bude toliko komplikovan.

Zapravo, možete komotno da ih perete u mašini za veš, a sve što vam je potrebno je prašak za pranje, omekšivač, tečni izbjeljivač i soda bikarbona za još detaljnije pranje.

jastuk

Mašinu podesite na program za nježno pranje na temperaturi od 40 stepeni C. Nema potrebe da stavljate teniske loptice u bubanj, jer će jastuci ispuniti čitav unutrašnji prostor i neće izgubiti oblik.

Druga , takođe sjajna opcija za pranje uključuje i proizvod koji čini čuda za sve vrste materijala – sodu bikarbonu. U ovom slučaju podesite program na 70 stepeni C. Nakon otprilike 30 minuta, jastuci će biti čisti i besprekorno bijeli.

Leave a Reply