NE MOŽETE OČISTITI ZAGORENO STAKLO NA PEĆNICI? OVAJ TRIK VAM NIKAD NE BI PAO NA PAMET: Bit će kao novo – POTREBNO 5 MINUTA

Mučite se sa čišćenjem stakla? Čistite više puta jednu staklenu površinu, a ona nikako da zablista. Ima rešenja i prilično će vas iznenaditi.

Trik donosi autorka Fejsbuk grupe Hinch Army Cleaning Tips koja je caku iskoristila da bi očistila staklo na mikrotalasnoj pećnici.

screenshot-4

“Koristila sam jednu vrećicu Jorkšir tradicionalnog britanskog crnoj čaja, te sam je umočila u ključalu vodu. Kada se ohladio, u čaj sam umočila papirnu kesu pa sam njome obrisala vrata mikrotalasne. Nisam polirala površinu. Pre nego što se osušila, videle su se na njoj linije brisanja, ali kada se sve samo osušilo, nije bilo mrlja i tragova poteza papira. Bilo je blistavo čisto”, pojasnila je.

Oni koji su pročiatli njen savjet na Fejsbuku isprobali su trik i kažu da djeluje i u čišćenju tuš kabine i prozora.

“Hladan čaj je nevjerovatan, djeluje kao neka vještičja čarolija. Ubuduće ću ga staviti u bočicu sa raspršivačem i prskati svuda gdje čistim”, rekla je jedna korisnica Fejsbuka.

Imajući u vidu da se kutija čaja u našim prodavnicama može kupiti za 50 dinara, a da sadrži 10 vreća, to bi značilo da je cijena jedne pet dinara.

Leave a Reply