2 TRIKA PROFESIONALNIH KUHARA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Bijelo meso mekano kao maslac, topi se u ustima a okus je savršen

Ako volite pileće bijelo meso, sigurno znate da ono ponekad može da bude suvh, naročito ako ga pripremamo dugo. Profesionalni kuhari zato se kunu u ova dva trika!

Često ćemo željeti da piletinu ispržimo na brzaka, u tiganju, umjesto da pečemo cijelo pile u rerni. Ako i vi ovako spremate pileće bijelo meso, znajte da će vam dva savjeta kuhara biti dragocijena!


1. Srednja temperatura

Ne dozvolite da vas “povuče” razmišljanje o piletini na roštilju, pileće bijelo meso prži se na srednjoj vatri. Dobiće lijepu zlatnu boju, a iznutra će ostati sočno. Ako pržite na jakoj temperaturi, rizikujete da površina ali i začini kojima ste posuli piletinu zagore, prije nego što meso iznutra bude potpuno pečeno.


2. Maslac

Najukusnija masnoća za kuhanje, prema mnogima zdravija od ulja, tajni je sastojak ukusnog prženog mesa. Potrebno vam je samo malo a napraviće ogromnu razliku!

Kada ste već propržili pileći file sa obje strane, dodajte kockicu maslaca. Možete malo i smanjiti vatru, a potom nagnite tiganj i rastopljeni maslac skupljajte kašikom i prelivajte meso.

Dobićete najukusniju i najsočniju piletinu ikada! 
 

Leave a Reply