TAJNO DUGME NA PROZORU ĆE VAS SPASITI OVE ZIME: Majstor otkrio super „caku“ koja drastično smanjuje račun za struju

Postoji trik koji pomaže da prozor ne propušta hladnoću zimi, a samim tim i smanjuje račune za struju.

U većini domaćinstava su starinske drvene prozore zamijenili onim od PVC materijala. Osim što su lakši za “rukovanje”, bolje zadržavaju toplotu i ljepše izgledaju, ovi prozori imaju i jednu tajnu caku a zbog koje ćete u zimskom periodu i te kako uštedjeti na grijanju…

Svi znaju da ova vrsta prozora u vrata ima bolju izolaciju i energetski je efikasnija, ali malo ko zna da su proizvođači osmislili način kako da se prilagode ljetnjim i zimskim temepraturama. Uz pomoć malog trika će ljeti “hladiti”, odnosno dozvoljavati blago strujanje vazduha, dok će zimi prozori biti praktično “zaptiveni” i neće propuštati hladan vazduh. Zapravo, ovi prozori i vrata imaju ljetnji i zimski režim, a primjena jednog ili drugog u adekvatno vrijeme će vam drastično smanjiti račun za struju.

Ako niste znali gdje je to tajno “dugme” koje prebacuje s jednog na drugi režim, majstori su dali objašnjenje. Otvorite prozor i potražite šraf na strani gdje se nalazi ručka. Uzmite inbus ključ i zategnite šraf, okrećući ga ka unutra. Tako ćete više priljubiti unutrašnje i spoljne prozore i vazduh neće prolaziti, a vaš dom će biti mnogi topliji. Veoma je važno da znate i da ni slučajno ne treba da u ovom režimu držite prozor tokom cijele godine, jer će tako guma brže propasti.

Kako da znate na koji režim vam je prozor podešen?

Stavite list papira između okvira i krila prozora i zatvorite ga. Ako uspijete da izvučete papir bez poteškoća, onda je vaš prozor u ljetnjem režimu. Ako ne može da se izvuče, na zimskom je!

Pogledajte kako je to još prije 10 godina objasnio jedan majstor…

Leave a Reply