ČUDO U TURSKOJ! Ovo je grad u kome nijedna zgrada nije uništena: Svi slave samo NJEGA! (VIDEO)

Okeš Elmasoglu, gradonačelnik okruga Erzin u Hataju, gdje nijedna zgrada nije uništena u razornim zemljotresima u Kahramanmarašu, rekao je da nije “napravio nikakve ustupke po ovom pitanju u svoje ime”.

– Mnogi građani ponekad imaju očekivanja od politike. Kažu, ‘gradonačelnik to ne bi trebalo da vidi i čuje.’ Definitivno ne želim da krivim druge gradonačelnike. Hoću da ispričam svoja iskustva. Kažu da ne vidite građane, da se takve stvari dešavaju. Nisam napravio nikakve ustupke po tom pitanju u svoje ime. I pored toga, postoje ljudi koji su to uradili. Nemamo dovoljno kadrova za njih. Ne možete sve pratiti. Mi smo donijeli odluku o rušenju loših objekata i obavijestili tužilaštvo.

Okeš naglašava da je potrebno u potpunosti promijeniti mentalitet gradnje u Turskoj.

– Potrebna nam je totalna promjena mentaliteta i odlučni koraci da obezbjedimo da objekat bude srušen ako bude potrebno, a ne da očekujemo da država pravi ustupak kad imamo lošu strukturu građevine. Ako su geološke studije dobro urađene i propisi se poštuju, mislim da ni sprat nije bitan. Naravno, ni meni se ne sviđa gradnja horizontalnih konstrukcija – zaključio je Elmasoglu.

Leave a Reply