VIC: RODBINA DOŠLA KOD FATE

Rodbina zvoni Fati na interfon:

– Ko je?

– Mi smo!

– Evo kad čujete signal gurnite vrata nogom.

– Što nogom?

-Pa niste valjda praznih ruka došli.

Niko ne zna šta donosi sutra pa tako na izgled potpuno zdrav čovjek može preko noći oboliti i završiti u bolnici. To je slučaj i sa nekadašnjim fudbalerom koji je definitivno obillježio jednu eru.

Većina planetarno poznatih igrača imaju neki znak po čemu su prepoznatljivi. To je bio slučaj i sa čovjekom čijih su se udaraca plašili svi golmani. Udaljenost od gola za njega je bila samo formalnost.

https://www.instagram.com/p/Cm25cBEOCgw/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d624d857-8556-41e6-8f2a-46600078ca77

Riječ je Juninhu Pernambucanu, nekadašnjem veznjaku Lyona i vrlo vjerovatno najboljem izvođačku slobodnih udaraca ikada.

Brazilac je prije sedam dana proslavljao novu godinu sa svojom porodicom, na društvenim mrežama je objavio i fotografije. Izgledao je sretno i nije ni slutilo kakav pakao mu slijedi.

Naime, Junihho je već nekoliko dana u bolnici nakon što je morao operisati preponsku kilu koja mu je prouzrokovala neočekivane probleme.

Čuveni izvođač slobodnih prekida više jednostavno nije mogao trpiti bol te je otišao na operacioni stol. Za nadati se da će oporavak biti što kraći i da će legendarni fudbaler što prije napustiti bolnicu.

https://www.instagram.com/p/CmiCBOXOMVi/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3c7511ec-4c74-4aba-99ab-363554ef63d0

Brazilski fudbal posljednjih sedmica prolazi kroz veliku žalost. Pošto su preminuli Pele, najjbolji fudblaer ikada, te Roberto Dinamite, najefikasniji igrač u historiji brazilskog prvenstva.

Juninho koji će krajem januara proslavili svoj 48 rođendan svjetsku je slavu doživio igrajući za Lyon sredinom 2000-ih godina kada je ovaj tim bio među najboljim u Evropi, piše sportsport.ba.

Ljubitelji fudbala ga pamte po specifičnom načinu izvođenja prekida. Lopta bi dobijala neobičnu putanju i postajala neuhvatljiva za golmane.

“Uvijek sam imao dobar šut, ali kao dijete nisam imao dovoljno snage da zabijem direktno iz slobodnog udarca.”

Igrao sam futsal do 13 godine i nisam mnogo postizao golove, tad nekad sam počeo i da treniram slobodnjake. Živi zid bi stajao preblizu pa sam rijetko zabijao golove.”

Njegovi slobodnjaci su prepoznaljivi po neobičnoj putanji lopte koja bi lelujala tokom leta i tako bi mijenjala smjer. Prema nekim informacijama postigao je najmanje 75 golova direktno iz prekida.

Leave a Reply