ĐOKOVIĆ IZJAVOM O HRVATIMA RAZBJESNIO POJEDINCE U SRBIJI: Evo šta je izjavio

Novak Đoković je na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine pružao podršku hrvatskim fudbalerima, što je u srpskoj javnosti pokrenulo pravu buru.

Naš teniski as Novak Đoković je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji navijao za Hrvatsku i bodrio je, koja je tada osvojila drugo mjesto. Međutim, u srpskoj javnosti njegov potez izazvao je različite reakcije i komentare, čak se našao i na meti kritika, te je morao da obrazlaže svoj stav

Poznato je da je Đoković, koji je osvojio nedavno završni Masters u Torinu, u sjajnim odnosima sa mnogim hrvatskim fudbalerima.

U javnosti su mogle i da se vide fotografije na kojima je sa Modrićem – kapitenom hrvatske reprezentacije, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem

Prije svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Znam da su ratne rane mnogima još svježe. Ali, sport se mora držati podalje od politike. Oni su nam prvi susjedi, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje – rekao je Đoković prije četiri godine.

Gostujući u jednoj emisji, i Srđan Đoković je morao da stane u odbranu svog sina, zato što je imao stav koji se mnogima nije dopao.

– To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspešne porodice. Uništili su nam porodicu i zato nam se puno loših stvari događa. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su nam susjedi. Oni su njegovi prijatelji, oni fudbaleri “kockastih”. Navijao je za svoje prijatelje. Moramo više prestati s tim obračunima. Sećate se kad su bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj pre par godina, on je pomogao svojoj domovini, ali i drugima. To je za njega bila i ostala jedna država i jedan narod. Mi se drugačije ne možemo ponašati – rekao je tada Srđan Đoković u emisiji “Uputnik”.

Naglasio je da ga baš zbog takvog ponašanja svi u svijetu cijene i poštuju. Poslije ispadanje Srbije, Nole se nije ovoga puta izjašnjavao za koga će navijati u Kataru.

Leave a Reply