U BRAKU SU BILI 79 GODINA, A UMRLI SU U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI: Dijelili su i bolničku sobu, a onda su otišli zajedno

Par iz Ohaja preminuo je u roku od nekoliko sati jedan od drugog nakon 79 godina braka.

Već smo pisali o nevjerovatnoj Jeanne Calaman koja je živjela nevjerovatne 122 godine, a danas vam donosimo priču o ljubavi para koji je doživio 100 godina

Ljubavna priča June i Huberta Malicottea okončana je prošle sedmice nakon skoro osam decenija zajedničkog života. Oboje su imali po 100 godina.

Njihov 76-godišnji sin Sam rekao je za Dayton Daily News da se njegova majka teško razboljela nakon Dana zahvalnosti i da je hospitalizirana. Hubert je time bio slomljen i ubrzo je i sam završio na istom mjestu. “Samo se raspao od tuge i brige”, rekao je sin.

Smješteni su u istu sobu u bolnici, gdje su proveli pet dana zajedno bez svijesti. Oko 21 sat 30. novembra Hubert je umro u snu. Prema riječima njegovog sina, uzrok njegove smrti je “slomljeno srce”. 20 sati kasnije, oko 18 sati 1. decembra, preminuo je i jun.

Nikada se nisu posvađali

Džun se naprasno razbolela nakon Dana zahvalnosti

“Otišli su zajedno. Tužan sam, ali ne bih trebao biti. Ko bi mogao očekivati ​​takav život?” zaključio je njihov sin. Par se upoznao u crkvi 1941. godine, a vjenčao se godinu dana kasnije. Tokom braka imali su troje djece, koja su im dala sedmoro unučadi i 11 praunučadi.


U junu ove godine dali su intervju u kojem su otkrili da se nikada nisu ozbiljno posvađali. “Nismo prošli život bez problema, ali nikada nismo uradili ništa da povrijedimo drugoga. Ako dođe do svađe, možda je najbolje da izađemo na par minuta da se smirimo. Onda se vrati i promijeni temu ili riješite isti dan”, rekli su. jesu li njih dvoje tada.

Pogledajte video OVDJE

Izvor: Stil.rs

Leave a Reply