POČINJE RETROGRADNI MERKUR, ČUVAJTE NOVČANIKE: Evo ko ni slučajno ne smije podignuti kredit, a ko da ne zajmi novac

Od 10. septembra do 2. oktobra 2022. ponovo počinje period retrogradnog Merkura. Ova planeta je odgovorna za komunikaciju, razmjenu, obradu i prenos informacija, a evo šta to znači za svaki znak Zodijaka i šta zvijezde savjetuju…

Ovan

Budite oprezni pri sklapanju novih partnerskih ugovora. Sasvim je moguće da će se novi projekat koji dejluje obećavajuće, ispostaviti kao neisplativ. Nemojte da žurite da potpisujete nikakve dogovore, konačnu odluku odložite za period direktnog Merkura – poslije 2. oktobra. Moguće je da će se tokom ovog vremena pojaviti nove informacije koje će drastično promijeniti okolnosti. Za vrijeme retrogradnog Merkura imaćete priliku da jasnije vidite šta treba da promijenite, i poslovno i privatno.

Bik

Vrijeme je da se brinete o sebi i obratite pažnju na svoje zdravlje. Moguće je pogoršanje hroničnih bolesti. Ako već duže vrijeme planirate da posetite ljekara, a odlažete odlazak, sada je vrijeme. Dobro bi bilo da uvedete nove zdrave navike u život, pređete na zdraviiju ishranu. Takođe, ne zaboravite da način na koji razmišljate ima direktan uticaj na vase fizičko zdravlje. Ako dovedete u red prostor u kom radite ili živite, to će pomoći da uspostavite unutrašnji mir koji vam je neophodan.

Blizanci

Tokom ovog perioda ćete popraviti porodične odnose i riješiti probleme. Pokušajte da aktivirate vaše unutrašnje dijete – vratite se u prošlost i razmislite o čemu ste sanjali, šta vas je činilo sretnim… Sada je pravo vrijeme da uradite ono što još odmalena priželjkujete. Dozvolite sebi malo slobode i radosti. Provedite vreme sa decom, roditeljima ili voljenom osobom. Igrajte društvene igre, organizujte zajednički odlazak u pozorište ili na koncert…

Rak

Period retrogradnog Merkura podsetiće vas na pitanja vezana za rodbinu i porodicu. Pozovite roditelje, drage osobe na porodičnu večeru i podelite lepe uspomene i zajedno pogledajte porodični album. Nemojte da žurite da donosite radikalne odluke o selidbi, kupovini placa ili nekretnina. Postoji velika vjerovatnoća da ima skrivene nedostatke koji će se kasnije pokazati. Isto važi i za papirologiju za zemljište ili stan. Moguće je da će iskrsnuti problem koji će usporiti proces registracije.

Lav

Dobićete vijesti o osobi iz prošlosti. Generalno, tokom ovog perioda javiće vam se neki stari poznanici. Ako idete na put, moguće je da će iskrsnuti neki problem, uvjerite se da ste dobro upoznati sa rutom, da ste ponijeli sve što vam je potrebno. Ovo nije povoljan period za putovanja na nove destinacije, ali je odličan ako se vraćate mestima koja ste ranije već posjetili. Suzdržite se od kupovine kućnih aparata, velika je vjerovatnoća da ćete odabrati pogrešan model ili će se ispostaviti da ima neke skrivene nedostatke.

Djevica

Ako se nadate da ćete tokom retrogradnog Merkura dodatno zaraditi, šanse su izuzetno male. Moguće je da će biti kašnjenja u plaćanju ili će dokumentacija biti problematična. Ne prihvatajte dogovore da vam se novac isplati na ruke, mogući su nesporazumi. Odložite velike kupovine, ovo posebno važi za tehnologiju. A ste ipak prinuđeni da nešto kupite, obavezno čuvajte račune i garantne listove. U ovom periodu se ne preporučuje da pozajmljujete novac, velika je vjerovatnoća da vam ga nikad neće vratiti.

Nastavak horoskopa pročitajte na sljedećoj strani, —->

Vaga

Tokom svoje retrogradne putanje, Merkur se kreće u vašem znaku. To znači da će njegov uticaj na Vage biti posebno jak. Pazite se da ne budete arogantni i da ne napravite greške u rešavanju novih zadataka. Ako se oslanjate samo na sebe, odnosno na svoje vještine, moguće je da ćete napraviti greške i rezultati će izostati. U ljubavi se čuvajte ogovaranja, progrešno ćete protumačiti neke poluistine i npravićete haos.

Škorpija

Pravi je trenutak da usporite. Ovo je vrijeme proročkih snova i dubokih analiza. Tragate za odgovorima na pitanja koja vas dugo muče. Umjesto da tražite neprijatelje u svom okruženju, osobe koje su “krive” za vašu tugu, usmjerite energiju na to da ispravite svoje greške. Ne bi bilo loše da u ovom periodu posjetite psihologa, može vam dati odgovore na neka pitanja. Promijenite način na koji razmišljate, suviše povlađujete sebi u “uljuljkavate” u negativnim osjećanjima.

Strijelac

Tokom ovog perioda ste u potrazi za “svojim” ljudima, osobama sa kojima lakše komunicirate i dogovarate se oko posla. Moguće je da ćete preraspodijeliti uloge unutar kolektiva, revidirati odnose sa nekima i postaviti ih na svoje mjesto. Ovih dana bi bilo dobro da se vidite sa starim prijateljima, obnovite odnose i ponovo se povežete. Osjećat ćete se mnogo bolje i sigurnije. Na polju ljubavi bi bilo dobro da se klonite rasprava koje vas iscrpljuju. I ovo je odnos koji bi trebalo da revidirate i preispitate svoju ulogu u njemu.

Jarac

Retrogradni Merkur Jarčevima postavlja pitanja vezana za karijeru i ambicije. Ipak, savjet je da ne preduzimate nikakve drastične korake da biste promijenili životne ili profesionalne okolnosti. Odmorite se tokom ovog perioda i sakupite snagu koja će vam bti potrebna da ojačate poziciju koju ste već zauzeli u društvu. Turbulentan period za ljubav, iskrsavaju neke stare brige i problemi koji će u vama pobuditi nove nemire. Sačuvajte “hladnu” glavu.

Vodolija

U ovom periodu se ne savetuje da objavljujte neke naučne radove ili, ako se bavite medijima, organizujete neke događaje. Rezultati koje očekujete će najverovatnije izostati. Takođe, ne bi trebalo da krećete na neko usavršavanje, radionice koje bi trebalo profesionalno da vam pomognu. Vrlo je verovatno da nećete dobiti ono što vam je obećano, čak i ako ste sada ubeđeni da ste napravili dobar izbor i verujete u autoritet predavača ili mentora. Mogući su nesporazumi na dugim putovanjima u mesta na koja idete prvi put. Ako se ipak odlučite da odete na put od 10. septembra do 2. oktobra, onda je preporučljivo da se sve pripremite i proverite unapred, a kartu rezervišete pre 9. septembra.

Riba

U ovom periodu se ne preporučuje ulaganje, kao ni da podižete kredit u banci. Moguće je da ćete pogrešno proceniti uslove koji su vam predloženi ili, pak, svoje mogućnosti, tako da ćete na kraju imati problema da ispunite obaveze i vratite novac. Ako ovih dana osećate nedostatak energije, razmislite šta je to što vas iscrpljuje. Komunikacija sa toksičnim ljudima, posao u kom ne uživate, veze koje se ne daju popraviti, a samo su izvor razočarenja? Uklanjanjem iz života onoga što vam oduzima snagu, napravićete prostor za ono što će vas napuniti energijom i omogućiti vam da duboko udahnete.

MONDO

Leave a Reply