CIJELA DRŽAVA SE DIGLA NA NOGE DA POMOGNE BAKI DA KUPI LIJEKOVE I PELENE SINU: A onda isplivala strašna istina

Nakon što se čitava Srbija digla na noge da pomogne baki iz Knez Mihajlove koja prosi da kupi pelene i lekove bolesnom sinu, ali dio svoje isprošene sume donira za liječenje malenog Jakova koji pati od bronhopulmonalne displazije, čini se da je pozadina čitave priče posve drugačija, te da je baka, sudeći po komentarima na mrežama i najnovijem Instagram postu autora prvobitnog snimka, prevarant.

Naime, nakon što su na Blic Žena portalu objavili tekst o baki koja influenseru Luki Krivokapiću i nekadašnjoj košarkašici Milici Dabović daje novac da pomogne u liječenju bolesnog dečaka uz potresne riječi: “Spasi, Bože, svu decu sveta. Da nijedna majka ne zaplače”, u našim komentarima su se ubrzo pojavile informacije da bakina životne neprilike uopšte nisu takve kakvim ih ona predstavlja, te da je, kako pišu ljudi, bolestan sin samo “mamac” za izazivanje sažaljanja kod prolaznika i svojevrsna emotivna manipulacija ljudima kako bi im iznudila novac.

Nakon svega toga, autor originalnog snimka koji je pistao viralan u Srbiji, vratio se baki da je zamoli za određena ljekarska uvjerenja o zdravstvenom stanju njenog 36-godišnjeg sina kako bi mnogobrojnim ljudima, koji su ga kontaktirali u vezi sa pomoći, dostavio uvjerenje da se ne radi u prevari.

Nažalost, čini se da je upravo to bilo po sredi jer baka nije željela da otkrije ime sina i doktora koji ga liječi, pravdajući se time da doktor ne želi da se njegov identitet otkrije, a da ljekarske izveštaje ne može da dostavi jer su oni u bolnici u Brazilu, gdje se njen sin liječi.

https://www.instagram.com/p/CegDKfgI3DY/

U komentarima ispod teksta portala pisalo je, takođe, da baka zapravo i nema sina. već dvije kćerke, a da novac koji isprosi od ljudi daje sestriću koji dalje to troši na drog,u.

“Treba pomoći, dobra je baka, ali nažalost ona nema sina nego dvije ćerke, ona skuplja novac za sestrića nark,omana… Nemojte joj novac davati sve ce otići nažalost na dro.gu… Bolje hranu neku dajte“, pisalo je u komentaru.

Slično je potvrdio još jedan.

“Ljudi, nemojte da ste naivni, baba je proračunata i vrlo poznata među prosjacima. Nimalo nije naivna ni fina kao što se pokazuje. Ispred crkve Nevski je svake nedelje. Istina je sasvim drugačija. Ovde je vidjela situaciju pogodnu i iskoristila na najbolji mogući način kako to ona ume”, glasio je komentar.

Na snimku objavljenom na Instagramu su mogle da se čuju slične informacije, donacije baki su zaustavljene i preusmjerene na liječenje malenog Jakova, a šta se iza brijega valja i šta je prava istina, zna samo baka, ali su nam ovi komentari i njena nevoljnost za saradnju i otkrivanje detaljnih informcija dovoljan su razlog za sumnju da je u pitanju prevara

Leave a Reply