AKO OSEĆATE OVO KADA SJEDITE, HITNO IZVADITE KRV: Neočekivan simptom upozorava – KRVNI SUDOVI SU ZAČEPLJENI!

Simptom visokog holesterola osjetićete u nogama i to kada ste baš u jednom položaju!

Najčešći znaci visokog holesterola su mučnina, bol u grudima, ekstremni umor, kratak dah, pa čak i povremeni bol u vratu. To je zbog činjenice da povišeni nivoi lipoproteina niske gustine, poznatih i kao “loš” holesterol, doprinose stvaranju njihovih naslaga na zidovima krvnih sudova. Ovo, zauzvrat, izaziva oslobađanje zapaljenskih supstanci koje povećavaju rizik od srčanog udara

ShareTweetRedditObjavljeno:16.04.2022 – 21:07AAATimesArial

Simptom visokog holesterola osjetićete u nogama i to kada ste baš u jednom položaju!

Najčešći znaci visokog holesterola su mučnina, bol u grudima, ekstremni umor, kratak dah, pa čak i povremeni bol u vratu. To je zbog činjenice da povišeni nivoi lipoproteina niske gustine, poznatih i kao “loš” holesterol, doprinose stvaranju njihovih naslaga na zidovima krvnih sudova. Ovo, zauzvrat, izaziva oslobađanje zapaljenskih supstanci koje povećavaju rizik od srčanog udara.This Bolivian start-up is building tiny EVs

Spoljašnji simptomi povišenog holesterola se vrlo teško detektuju. Ali ako se bolest razvije i nije liječena, znaci će postati i te kako uočljivi. Doktor medicinskih nauka, direktor Centra za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju (SAD) Daren Šnajder rekao je da je u posljednje vrijeme sve više slučajeva da se povišen holesterol manifestuje i osjećajem utrnulosti u nogama i stopalima.

Kako je doktor objasnio, masti značajno sužavaju “prolaze” kroz koje se krv kreće, što može da izazove izvjesnu nelagodu u stopalima i nogama uopšte. Ovaj simptom je posljedica komplikacija koje nastaju zbog povišenog holesterola, a javlja se samo kada osoba sedi.

Prema riječima stručnjaka, previše hladni, blijedi udovi takođe su znak za alarm. Ovo se javlja jer se zbog sužavanja arterija pogoršava protok krvi, a posebno je izraženo kada se osoba ne pomjera. 

Iz istog razloga, ljudi sa visokim holesterolom često imaju svrab, utrnulost ili čak grčeve u stopalima dok spavaju. Po pravilu, sve ove neprijatni osjećaji se javljaju u predjelu peta i stopala.

“Bol može da se ublaži ako pokušate da puustite noge da vam “vise” dok sjedite u stolici. Ovo omogućava gravitaciji da podstakne dotok krvi u noge”, naglašava ljekar.

Leave a Reply