CELA RUSIJA PRIČA O VUČIĆEVOJ ODLUCI! Stav Srbije o sankcijama odjeknuo širom Ruske Federacije munjevitom brzinom

Ruska javnost sa oduševljenjem je primila vesti o stavu Srbije povodom uvođenja sankcija Rusiji, a o kojima bruje gotovo svi mediji Ruske Federacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Palate Srbija povodom situacije o Ukrajini, a kada je saopštio da uvođenja sankcija Rusiji neće biti, to je odjeknulo širom te zemlje. Ovom obraćanju vodeći mediji Ruske Federacije posvetili su veliku važnost.

Još dok je predsednik Republike Srbije govorio, kao hitna vest u Rusiji je objavljna odluka koju je Aleksanar Vučić saopštio.

“Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije protiv Rusije”, naslov je koji je objavila agencija TASS, dodajući: “Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, a pritom će do daljnjeg prekinuti vojnu saradnju sa svim stranama u aktuelnom sukobu”.

Agencija je potom navela da će se vest uskoro dopuniti, a isto je učinila i “Izvestija”, koja je u dužoj verziji svoje informacije iz Srbije, takođe plasirano na naslovnoj stranici svog portala, istakla sledeće:

– Srbija neće uvoditi sankcije protiv Rusije povodom vojne operacije u Donbasu – to je u petak, 25. februara, saopštio predsednik države Aleksandar Vučić.

Pritom, srpski lider je istakao da njegova zemlja uvažava teritorijalnu celovitost svih država, pa i Ukrajine.

– Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemlja, pa i Ukrajine – rekao je on, dodajući “Istovremeno, Srbija je protiv sankcija bilo kojoj državi, pa i Rusiji”.

Leave a Reply