GINEKOLOG DAO ODGOVOR! EVO ZAŠTO OSJEĆATE MIRIS POKVARENE RIBE: Evo šta vam se događa

Ako si ikada osjetila “tamo dolje” svrbež, peckanje i neugodan miris koji podsjeća na miris ribe, vrijeme je da doznaš više o bakterijskoj vaginozi koju mnoge žene pogrešno zamijene s gljivičnom infekcijom.

Bakterijska va…oza pretjeran razvoj bakterija “tamo dole”  – izaziva otpuštanje jakog mirisa, koji podsjeća na miris ribe. Isti miris proizvodi i trihomonijaza, spolno prenosiva bolest koju izaziva parazit Trihomonas vaginalis

vagina-bakterija

Također nošenje uske odjeće može izazvati neprijatan miris u predjelu vagine, a to se dešava zato što znoj i bakterije zbog takvog oblačenja ostaju zarobljeni na koži.

Uzrok može biti i prevelika težina: ukoliko postoji višak kože, zbog kojeg se javljaju pregibi, na tim mestima znoj ostaje zarobljen i izaziva neprijatan miris.

Va…alni miris se može mijenjati i tokom menstrualnog ciklusa. Takođe, dešava se da žene dok vježbaju izluče malo urina, a nošenje uloška u tom trenutku možete izazvati neželjeni miris.

Ukoliko je žena zabrinuta u vezi sa va…alnim mirisom, trebalo bi da poseti ljekara koji će otkriti uzrok problema putem rutinskih testova i uvidjeti da li se problem može riješiti bez terapije.

vaginalni-iscjedak

Sa druge strane, ako je uzrok mirisa infekcija, pacijentica će dobiti antibiotik ili neki drugi tretman koji će ukloniti uzrok neprijatnog mirisa.

Na kraju i da razjasnimo kako da znate da imate problem i da neprijatno mirišete tamo dole.

Kako je potvrdio određeni broj ginekologa normalno je da osoba koja je udaljena na korak od vas osjeti vaš miris, a ukoliko vaš miris dopire dalje od toga to znači da imate problem te da se trebate obratiti ljekaru i potražiti stručno mišljenje, odnosno pomoć.

Leave a Reply