GDJE JE ZAVRŠIO MATEJEV TELEFON? Postoje dvije verzije priče

Devet dana traje potraga za Matejom Perišem, mladićem koji je posljednji put viđen noći između 30. i 31. decembra. Njegov otac, Nenad Periš, trenutno je u Beogradu, da bi na svaki mogući način pomogao u potrazi.

Na pitanje ima li pretpostavku gdje je želio da ode njegov sin, on je istakao: “Mene jedino istina interesuje. Istina će me dovesti do mog sina. On je izašao iz lokala i negdhe je htio da ode. Bio je prvi put u Beogradu, nije poznavao grad. De fakto je jutro tog nesretnog dana došao. Nije znao gdje je, možda po nekoj priči, ali nije mogao sam da se orijentiše po gradu”, ističe Nenad Periš.

Mobilni telefon koji je pripadao nestalom mladiću nije poslao nijedan signal od njegovog nestanka. Istražitelji sumnjaju da je mobilni telefon Splićanina potpuno uništen, što dodatno otežava njihov posao u potrazi.

– Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili je sa njim pao u Savu. Samo ako je mobilni telefon potpuno uništen, tek tada mu nije moguće ući u trag. Dakle, Matejev telefon ne šalje ni jedan signal – rekao je za Telegraf izvor iz policije koja radi na slučaju.

Anonimni sagovornik je dodao da je kobnog dana temperatura vode u reci Savi bila svega šest stepeni, te da je Matej mogao maksimalno 10 minuta da provede u njoj da bi ostao živ.

Leave a Reply