KAKO DA KINESKA BILJKA NOVCA BOLJE RASTE: Trik baštovana provjereno radi, a toliko je prost da vam ne bi pao na pamet!

Kineska biljka novca privlači blagostanje, a evo kako da je njegujete zimi i da bolje raste!

Sobne biljke koje privlače novac su lijep ukras doma, a daju nam i taj “magični” utisak da ćemo njegovanjem cvjetnice ili druge biljke u saksiji privući sreću i blagostanje. Među najpopularnijima je kineska biljka novca.

Ričard Češir je profesionalni baštovan i ima odlične savjete kako da biljka novca bude bujna i zdrava i tokom zime. Znamo da će je previše Sunčeve svjetlosti isušiti, ali šta da radimo zimi kada svetla nema previše i nismo sigurni koliko se zaliva kineska biljka novca?

“Ako biljku novca prečesto zalivate, lišće će joj postati smeđe ili žućkasto, zbog čega ćete pomisliti da se suši i dodati još vode”, upozorio je on.

“Prihranu sipajte najviše jednom mjesečno, a zalivajte biljku tek kada joj je zemlja potpuno suha”, savjetovao je stručnjak.

Još jedan trik, posebno ako je držite blizu izvora svetlosti, je okretanje saksije. Biljka koja stalno “gleda” u istom smjeru na jednoj strani će dobijati više svjetla, zbog čega bi saksiju trebalo da okrenete za nekoliko stepeni svakih par dana.

“Kineska biljka novca najbolje uspijeva u uslovima osrednje osvjetljenosti, pa je nemojte izlagati direktno jakom Suncu. Neka bude u prostoriji koja dobija prirodno svjetlo, ali ne baš na udaru zraka”, rekao je on, prenosi Mondo.

Leave a Reply