VUČIĆEVA PORUKA ODJEKUJE SRBIJOM: “Znam zašto je Novak Đoković zaustavljen, pogledajte podržava akciju, podsjeća li vas na nešto?”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država učiniti sve kako bi pomogla Novaku Đokoviću i istakao da je svakome jasno zbog čega je srpski teniser doživio maltretiranje u Australiji.

– Viola fon Kramon je podržala akciju napada na Novaka, siguran sam da će i Grigorije to da učini jer je Viola “pametna i hrabra”. Svakome je jasno o čemu se ovde radi! Kad nekoga ne možete da pobijedite, onda se bavite ovakvim stvarima. Podsjeća li vas to na nešto? – rekao je Vučić.

Na pitanje o pomoći Srbije Novaku Đokoviću, predsednik kaže da se iznenadio jer je primijetio da na televiziji N1 sa koje je došlo pitanje, iskreno navijaju za Violu fon Kramon koja je podržala akciju protiv srpskog tenisera.

Snimak Vučićevog obraćanja možete pogledati OVDJE

 – Sinoć sam prvi put razgovarao sa Novakom, jutros drugi put, a Ana Brnabić moli da se Novaku Đokoviću dozvoli da ne bude u zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, u kojoj može i da se priprema za turnir – rekao je Vučić.

– Ono što je Novak tražio od svoje države, mi smo tome bili posvećeni, to nam je i obaveza. Razgovarali smo i naše ministarstvo je aktivno uključeno u sve, a Brnabić će razgovarati sa zvaničnicima Australije – kaže Vučić.

Predsjednik je imao jasnu poruku.

– Nije fer da se vodi politička kampanja! Više tenisera su pustili od istim uslovima, a Novaka nisu.

Vučić je dodao da se plaši će ova vrsta političkog iživljavanja da se nastavi na Novaku Đokoviću, a da je razgovarao i sa Srđanom Đokovićem, te da država čini sve kako bi se maltretiranje prekinulo.

Leave a Reply