ĐOKIĆI POZNAVALI SVOG UBICU? Njihova tijela izgorjela, Goran kod sebe imao 100 hiljada eura

Poslije petodnevne potrage i šestodnevnog nestanka pripadnici MUP Srbije juče su u ataru sela Moravac pronašli tri tijela nestale porodice Đokić iz Aleksinca.

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) ubijeni, a potom su im tijela zapaljena i prekrivena šibljem.

Prvo je juče ujutru pronađen automobil u kom su oni viđeni posljednji put u noći između nedjelje i ponedjeljka. Njihov crni “pn” bio je zapaljen u ataru sela Tesića, na nepristupačnom terenu. Ubrzo zatim stigla je i vijest o pronalaženju tijela ove tročlane porodice desetak kilometara dalje, u šiblju!

676-24

– Policija je od utorka uveče, kada je prijavljen nestanak ove porodice, danonoćno radila na ovom događaju – navodi izvor “Novosti” blizak istrazi.

– Ništa nije prepušteno slučaju. Tako je i otkriveno da nije bio tačan podatak da je nihov auto posljednji put “uhvatila” kamera na jednoj perionici 10 minuta iza ponoći. Kretanje njihovog automobila je zabilježeno i na jednom video-nadzoru u blizini sela Tesića u 2.20. Analizom saobraćaja mobilne telefonije utvrđeno je i da su mobilni telefoni oca i ćerke ugašeni u istoj sekundi oko 3.00 sata.

Šta se dogodilo kobne noći rasvetliće forenzičari koji su gotovo ceo dan obavljali uviđaj tražeći biološke i druge tragove. Posebna pažnja je posvećena zapaljenom automobilu kako bi se došlo do DNK uzorka osumnjičenih za ovaj slučaj. Veruje se da su zločinac i eventualno njegov pomagač bili izvesno vreme u tom vozilu.

Porodica Đokić je kobne noći bila kod Goranove majke na večeri, a desetak minuta iza ponoći krenuli su ka svom domu u Aleksincu. Do tamo, međutum, nisu nikada stigli. Trag im se izgubio u blizini gvozdenog mosta na izlazu iz sela Moravac. Prema nezvaničnim navodima iz istrage troje Đokića su poznavali svog ubicu. Oni su ga, kako se sumnja, kobne noći i povezli.

– Dok se prikupljaju tragovi na dva mjesta događaja, gdje je zapaljen njihov auto i gde su pronađena tijela, detaljno se istražuje da li su nekog povezli kobne noći iz Moravca – navodi izvor.

– Vjerujemo da je zločin počinjen iz koristoljublja. Vidjećemo da li su nekom pozajmili novac, ili je riječ o krvavom razbojništvu, ili je motiv nešto treće.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su izgorjela do neprepoznatljivosti, a navodno su žrtve identifikovane na osnovu nakita.

Nešto više o ovom monstruoznom zločinu znaće se danas. U međuvremenu tihela su prebačena na obdukciju gde će tačno biti utvrđeno i na koji način je tročlana porodica Đokić ubijena. Dva tijela su bila u rupi i prekrivena granama i šibljem, a treće teijlo je bilo malo dalje, ali na istoj parceli.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran Đokić, vlasnik mjenjačnice, uvijek je sa sobom nosio veliku količinu novca.

– Kod sebe je često imao i po 50.000 pa i 100.000 eura – kaže izvor”Novosti”.

– To je očigledno neko znao. Sasvim je moguće da su Đokići tipovani. Ovo je mali grad. Inače, otmice i ubistva i ranije su se dešavali, a pojedini zločini još nisu rasvjetljeni.

Tokom jučerašnjeg popodneva policajce koji su danonoćno radili na ovom slučaju, na terenu je obišao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa saradnicima.

Ministar je dao punu podršku inspektorima, forenzičarima, ali i policajcima koji su obezbeđivali dva lica mesta, ali i pripadnicima Žandarmerije, koji su prethodnih dana učestvovali u potrazi za Đokićima.

Leave a Reply