BUDITE SE NOĆU DA IDETE U WC? 1 GREŠKU PRAVITE A DA NISTE SVJESNI: Doktorka otkrila – trik od 30 sekundi sve rješava

Problem čestog mokrenja javlja se u zavisnosti od brojnih faktora, a često i sami pravimo neke greške ne znajući koliko nam škode…

Ako imate potrebu da prije spavanja nekoliko puta mokrite ili se noću često budite da biste išli u WC, postoji način da “istrenirate” bešiku i riješite se ove muke

Dr Ališa Džefri-Tomas koja na TikToku kroz simpatične i duhovite video snimke daje odgovore na najvažnija pitanja o svim problemima vezano za bešiku, otkrila je najbolji trik koji pomaže kod ovih neprijatnih tegoba.

“Ovaj video je posebno namijenjen onima koji moraju nekoliko puta da uriniraju, ili ih iznenadna potreba za mokrenjem budi iz sna, ili osjećaju bol kada im se bešika puni. Iz iskustva znam da su problemi sa bešikom često povezani sa trbušnim zidom. Ako neprestano stežete stomačne mišiće to će spriječiti mišiće karličnog dna da se opuste, što će poremetiti cijeli prirodan tok mokrenja”, kaže dr Ališa.

istrenirati-besiku

“Često veoma nesvjesno stežemo stomačne mišiće da više i ne primijećujemo da to radimo. Zato, sljedeći put kada budete ležali u krevetu i razmišljali o tome da li treba da odete u WC, probajte ovu tehniku“, navodi doktorka i objašnjava jednostavnu vježbu koja pomaže da riješite ovaj problem.

Sve što je potrebno jeste da legnete na leđa i napipate gdje vam se nalaze kukovi i pubična kost. Položite šake, dlanovima na dole na taj “trougao“, ispod kukova i iznad pubične kosti.

“Ono što treba da uradite jeste da lagano podignete taj dio stomaka, ne treba da pritiskate, već podignete nagore. To će osloboditi pritisak na karlično dno i lakše ćete isprazniti bešku”, objašnjava dr Ališa i dodaje da je ponekad samo “u glavi” taj osjećaj da se nismo u potpunosti ispraznili, da je ostalo još nekoliko “kapi” koje moramo da izbacimo.

U ovom položaju, dok su vam ruke na donjem dijelu stomaka, dobro je i da udahnete duboko i pustite da vam se stomak naduje poput lopte.

“Zapamtite, važno je da ne pritiskate stomak, već da ga podižete nagore. Nekada vam se može činiti da zapravo podižete organe nagore, nekada da samo dižete kožu, isprobavajte šta vam najviše odgovara i šta je za vas najdjelotvornije. Ako vam je neprijatno da ovaj pokret izvodite na sredini donjeg dijela stomaka, probajte da to radite sa strane. Zadržite ruke u ovom položaju 30 do 60 sekundi“, savetuje doktorka.

Leave a Reply