DA LI JE KRIZA KOD PJEVAČA? Đani i Slađa otkrili kako izgleda praznik u NJIHOVOM DOMU,FOTOGRAFIJE IH ODALE! (FOTO)

Pevač Radiša Trajković Đani i njegova supruga Slađana pokazali su kakva praznična atmosfera vlada u njihovom domu u Beogradu na vodi za Vaskrs.

Trajkovići su pokazali bogatu uskršnju dekoraciju i šarena jaja ukrašavana različitim tehnikama.


– Naši roditelji su nas učili starim običajima, moja pokojna majka me je naučila mnogim stvarima kad su praznici u pitanju. Veliki petak je, zna se, dan kada se posti, obavezno farbamo jaja na Veliki petak. Na posnoj trpezi uvijek se nađe pasulj prebranac, riba, krompir salata, razne salate, ma sve posno. Koristimo i moderne tehnike farbanja jaja, ali ostalo nam je ono da farbamo u lukovini, to ”starinsko” što se kaže. Prvo jaje je čuvarkuća, ono je uvijek crveno – otkriva Slađa i dodaje:

– Đani uglavnom pomaže oko nabavke namirnica za Vaskrs ili pođe neko od djece, jer za praznike idemo u velike nabavke. Hvala Bogu, ima nas malo više. Ne dočekujemo Uskrs poslije ponoći, nije baš Nova godina, ali pripremamo obavezno pečeno prase, salate, roštilj, rusku salatu, sve kako treba za jednu slavsku trpezu – kaže Slađa, dok Đani otkriva ko u njihovoj porodici ne propušta nijedan post.

– Naš stariji sin Miloš je još kao dijete, od sedmog razreda, počeo da posti sve postove, ali bukvalno od početka do kraja posta on posti i onda ide na pričest. Jedne godine je bio pod Ostrogom na pričest. Niko ga na to nije forsirao. On je to iz kuće povukao. Slađa u posljednjih pet, šest godina ima tih zdravstvenih problema, i vjerovatno je i to uticalo na njega u posljednje vrijeme. Miloš je svakako opravdao sve nas, mnogo je pobožan. Svi u kući smo gurmani i volimo da jedemo, a ja uvijek ispoštujem te velike praznike, na Veliki petak i Badnje veče post je obavezan – ističe Đani, a pevač i njegova supruga progovorili su i o boravku u Dubaiju, odakle su se vratili prije nekoliko dana.

– U utorak smo stigli iz Dubaija. Lijepo smo se proveli, malo smo odmorili i opet sve ispočetka, sve isto. Bili smo tamo sa našim kućnim prijateljima, bilo nam je lijepo, družili smo se malo, pobjegli malo iz Beograda, prijalo nam je baš – ističu Trajkovići, a na pitanje da li planiraju slavlje povodom srebrne svadbe koja se bliži, poručili su:

djani

– 17. maja nam je 25 godina braka, ali: ”Nema ništa majko od našeg veselja”. Sve zavisi od situacije, ali ne vjerujemo da će biti slavlja. Nadamo se da će biti prilike u neko skorije vrijeme da se to proslavi onako kako dolikuje i kako bismo mi to voljeli – kažu Đani i Slađa i otkrivaju kakav odnos imaju sa snajom Ninom, te da li joj nešto zamjeraju.

– Sa snajom se slažemo super, ona je super. Stalno je kritikujem, kažem joj: ”Jao, Nina, pa što si toliko smršala?”. Ona mi kaže da jede, ali baš je smršala, ma prelijepo izgleda. Mladi su, ali su jako fini i jako odgovorni, što sam se i ja iznenadila – kaže ona.

jaja

Leave a Reply