KAKO SPAVATE SA PARTNEROM? POLOŽAJ OTKRIVA DOSTA TOGA: Ako spavate kao BROJ 3. MORATE NEŠTO VAŽNO ZNATI

Neka istraživanja su pokazala da spavanje pored voljene osobe može imati višestruke koristi za naše zdravlje počevši od smanjenja stresa do jačanja imunološkog sistema. No psiholozi vjeruju da su sigurni da položaji spavanja mogu puno otkriti o odnosu partnera i ukazati na neizgovorene probleme.Dakle, vrijeme je da otkrijemo šta nam naša podsvijest pokušava reći i vidimo kako se to odražava u našem svakodnevnom životu. Pogledate položaje spavanja parova i šta bi oni mogli značiti.

Položaj kašike

1

Ovaj položaj je veoma intiman i udoban i pruža mnogo emocionalne podrške i kontakta s partnerom. Muškarac u ovom polažaju grli svoju partnericu, što djeluje veoma zaštitnički. Spavanje u ovom položaju znači da se partneri mogu osloniti jedan na drugog i da su uspjeli stvoriti sigurno okruženje za sebe. Ovaj položaj je dobar za zdravlje oba partnera jer ne vrši pritisak na leđa i pomaže ublažavanju hrkanja.

Isprepleteni položaj

2

Ovo je izuzetno senzualna poza koja nalikuje bliskom zagrljaju. Potpuna isprepletenost za vrijeme spavanja uobičajena je među novim parovima koji se još uvijek ne mogu odvojiti jedno od drugog, čak ni u snu. Parovi koji su u dugoj vezi rijetko spavaju na ovaj način, ali ako to čine, to može biti znak nevjerovatne strasti. Iako je vrlo romantičan, ovo nije najbolji položaj za spavanje kada je riječ o zdravlju. Ovaj položaj ne ostavlja puno prostora za disanje, a partneri mogu patiti od bolova u tijelu.

Leđa o leđa

3

Spavanje leđa o leđa opušten je položaj koji omogućava partnerima da uživaju u fizičkoj povezanosti, ali ipak imaju svoj vlastiti prostor. Ova pozicija ukazuje na to da u njihovoj vezi postoji zdrava ravnoteža između intimnosti i nezavisnosti u vezi. Partneri koji odaberu ovaj položaj osjećaju se ugodno jedni s drugima. Budući da oba partnera spavaju na boku, ovo je zdrav položaj za njihova leđa.

Licem u lice bez dodirivanja

4

Iako se odsutnost dodira može činiti kao znak problema, to nije uvijek slučaj. Spavanje u ovom položaju može značiti da partneri žude za nečim u vezi, poput pažnje, intimnosti ili komunikacije. To ne mora biti loše, ako su partneri spremni za komunikaciju. Ovaj položaj je udoban u pogledu fizičkog zdravlja, no partneri bi trebali uložiti određene napore kako bi se spriječila psihološka nelagoda.

Na prsima

5

Parovi koji biraju ovu poziciju sebe vide kao tim. Oni vjeruju jedno drugom i spremni su se suočiti sa svim svojim problemima zajedno, a romansa i nježnost još uvijek su prisutni u njihovoj vezi. Što se tiče zdravlja ovaj položaj baš i nije udoban, partneri bi mogli patiti od ukočenosti udova.

Na različitim stranama kreveta

6

S jedne strane, ovaj položaj može ukazivati ​​na nezavisnost partnera. Međutim, nedostatak fizičkog dodira može ukazivati ​​na određene probleme i ogorčenosti u vezi. Ako se partneri odmaknu jedni od drugih čim legnu, pokušavajući brzo zaspati, to bi mogao biti uznemirujući znak neriješenog skrivenog sukoba koji muči oba partnera. Partneri se distanciraju od problema i radije ga ignoriraju, umjesto da razgovaraju o njemu.

Oboje na stomaku

7

Ovaj položaj može ukazivati ​​na probleme povjerenja u vezi. To znači da oba partnera pokušavaju isključiti drugog partnera i sakriti svoja stvarna osjećanja. Partneri se mogu boriti s ljutnjom i ranjivošću i biti anksiozni. Ako primijetite da se ovaj položaj spavanja pretvara u naviku, vjerovatno je došlo vrijeme za iskren razgovor s partnerom. Osim toga, spavanje na stomaku uopće nije dobro. To stvara nepotreban pritisak na kičmu, posebno na donji dio leđa, i prisiljava vas da okrenete glavu u stranu.

Leave a Reply