OVAKO IZGLEDAJU VEZE KOJE ĆE SIGURNO ZAVRŠITI BRAKOM – SAZNAJTE HOĆETE LI SE UDATI: Postoje 4 vrste parova – SAMO ĆE 1 USPJETI

Ne postoji garancija koliko će veza trajati.

Univerzitet u Ilinoisu je sproveo istraživanje na 376 parova, koji su vodili evidenciju o svojoj predanosti jedno drugom tokom 9 mjeseci veze.

Ova 4 tipa veza su naučnici izdvoili:

love-1-690x445

Dramatičan par

Dramatični parovi često upadaju u konfliktne situacije, a partneri su promjene u predanosti i povezanosti pripisivali vremenu provedenom sa svojim prijateljima i odvojenosti od partnera, a ne vremenu provedenom sa partnerom. Oni uglavnom donose odluke na temelju negativnih događaja koji im se događaju ili obeshrabrujućih stvari o kojima razmišljaju kada razmišljaju o svojoj vezi.

Partnerski orijentisani par

Partnerski orjentisani parovi su skladni i imaju najveći šansu da ostanu zajedno. Oni su uključeni u život onog drugog i zavisni su jedno o drugome, pa koriste ono što se događa u njihovoj vezi da bi unaprijedili i produbili svoju povezanost. Osobe u takvim vezama imaju najveći nivo savesnosti, što govori da su jako oprezni i obazrivi prema svom partneru, piše espreso.rs.

Parovi koji se puno svađaju

Parovi koji se puno svađaju stalno zapadaju u nesuglasice, oni mogu da iskuse padove u predanosti i povezanosti kada se nađu u konfliktu. Njihova predanost može opasti, ali to ne znači da će preknuti vezu. Napetost koju ovi parovi proživljavaju ih razdvaja kada se radi o konfliktu, ali ih isto tako i spaja kada se radi o strastvenoj povezanosti. Ovakva vrsta ljubavi nije dugotrajno održiva.

Društveno orijentisani parovi

Društveno angažovani parovi su do određene mjere slični partnerski orjentisanim parovima tako što ostvaruju visoke nivoe zadovoljstva i stabilnosti u vezama.

Idealno bi bilo da se dugotrajne veze svojoj osnovi grade na bazi prijateljstva. Zajednički prijatelji takvim parovima pomažu da se osjećaju bliže i predanije.

Leave a Reply