OVE ARAPSKE PRINCEZE NE NOSE BURKU, ZAVRŠILE SU FAKULTETE, svi se dive njihovoj ljepoti: Kad vidite DRUGU SLIKU, PAST ĆETE SA STOLICE – ITCbuss

OVE ARAPSKE PRINCEZE NE NOSE BURKU, ZAVRŠILE SU FAKULTETE, svi se dive njihovoj ljepoti: Kad vidite DRUGU SLIKU, PAST ĆETE SA STOLICE

Iako je uvriježeno mišljenje kako su žene u arapskim zemljama samo pod burkama, da su neobrazovane i samo se bave djecom, to ipak nije tačno. Istočne ljepotice koje su u 21. vijeku se više ne pojavljuju samo u burkama, završavaju fakultete i nevjerovatne su aktivistkinje.One očaravaju stilom ali i nevjerovatnom spoljašnjošću, pa smo zbog toga za vas omogućili da uživate u čarima nevjerovatnih žena s istoka.

Kraljica Rania

https://www.instagram.com/p/B9Pw0VgB4gf/

Kraljica Jordana, Rania, žena je kralja Abdulaha II i majka nasljednika prijestola, princa Huseina. Rania aktivno vodi svoj Instagram nalog, bori se za prava žena na Bliskom istoku i pristalica je ukidanja tradicionalnog stila odjeće. Sama kraljica obožava Giorgio Armani odjeću, čak se i fotografiše za modne časopise.

Princeza Ammera Al-Taweel

Princeza Sudijske Arabije otvoreno zastupa reforme u svojoj zemlji, i na svom primjeru dokazuje da može da se živi onako kako srce diktira, a ne zakoni i stereotipi. Ammera je visoko obrazovanje stekla u SAD-u, vozi auto, i čak se razvela od muža. Sada je ova princeza na čelu dobrotvornog fonda „Alwaleed Philanthropies“.

https://www.instagram.com/p/B1_dVRYJK2r/

Moza bint Nasser

Druga žena bivšeg emira Katra i majka novog vladara zemlje. Moza je na čelu Katarskog fonda za obrazovanje, nauku i društveni razvoj, takođe je predstavnik UNESCO-a. Zastupa razvoj slobodnih medija i mašta da pretvori Katar u konkurenta Silikonske doline. Moza je majka sedmero djece koja očarava, ne samo stilom, već i idealnom figurom.

https://www.instagram.com/tv/CGpboE8g1DN/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *